Voor het behoud van uw gebit is de conditie van uw tandvlees en daarbij een goede mondhygiëne de eerste voorwaarde.

Niemand vindt het fijn om naar de tandarts te gaan. Je zit of ligt in een ongemakkelijke houding, slikken gaat moeizaam, het geluid van de boor…. Bij de mondhygiënist is het allemaal minder erg. En u zult, als ik duidelijk alles vertel en overal de tijd voor neem, merken dat u bij mij  in vertrouwde handen bent.

Vanaf het begin dat ik werkzaam ben als mondhygiënist heb ik daar veel ervaring in opgedaan bij jong en oud met een brede behoefte aan mondzorg.

Ook voor kinderen en jongeren is mondzorg belangrijk. Daarom is  er vanaf jongs af aan veel aandacht voor het kindergebit en zijn er adviezen omtrent suikergebruik. Als kinderen in de puberteit zitten kan het in veel gevallen goed zijn eens per jaar de mondhygiënist te bezoeken. Ik reinig het gebit waar nodig, geef advies en wanneer een tandartsbezoek nodig is, geef ik dat aan.

Het volgen van cursussen en congressen, werken volgens de richtlijnen Infectiepreventie is voor mij een belangrijk item voor een bijdrage aan de kwaliteit van zorg.